Journalist en tekstschrijver met een passie voor de natuur

Als vakjournalist heb ik vooral geschreven over techniek en technologie, maar van huis uit ben ik bioloog en die passie voor de natuur en het leven heb ik nooit verloren. Als wetenschapper én als journalist ben ik nieuwsgierig van aard; ik wil graag weten hoe de dingen in elkaar steken, om dat vervolgens op een begrijpelijke en pakkende manier uit te kunnen leggen. Daarom schrijf ik niet alleen zelf artikelen en teksten, maar coach ik anderen ook bij het schrijven van hun eigen teksten.

Of mijn achtergrond ook mijn oog voor detail verklaart, weet ik niet. Maar dat oog voor detail is een eigenschap die me ook als eindredacteur goed helpt. Feiten checken, de leesbaarheid van teksten optimaliseren, spellingfouten najagen; allemaal zaken die ik goed beheers. Een tekst moet prettig zijn om te lezen: zonder spelfouten en met een fijne opzet.

En of die teksten nu in het Nederlands of in het Engels zijn, dat maakt voor mij niets uit. Teksten vertalen vanuit of naar het Engels doe ik vlot en diverse van mijn klanten maken daar dankbaar gebruik van.

Ook spreek ik een aardig woordje Duits: mijn ouders wonen over de grens, dus bezoek ik onze oosterburen regelmatig. Duitse teksten naar het Nederlands vertalen is voor mij dan ook geen enkel probleem.

Ik help je ook graag bij het schrijven van je eigen teksten. Hoe zet je de juiste toon? Hoe raak jij je publiek? Hoe spreek je mensen aan en trek je ze naar je toe? Allemaal zaken waar je aan moet denken bij het schrijven van teksten en dingen waarbij ik je kan helpen.

Zin om eens met me te sparren? Neem dan contact met me op: info@mischabrendel.nl