Journalist en tekstschrijver met een passie voor de natuur

Als vakjournalist heb ik vooral geschreven over techniek en technologie, maar van huis uit ben ik bioloog en die passie voor de natuur en het leven heb ik nooit verloren. Als wetenschapper én als journalist ben ik nieuwsgierig van aard; ik wil graag weten hoe de dingen in elkaar steken, om dat vervolgens op een begrijpelijke en pakkende manier uit te kunnen leggen. Daarom schrijf ik niet alleen zelf artikelen en teksten, maar coach ik anderen ook bij het schrijven van hun eigen teksten.

Of mijn achtergrond ook mijn oog voor detail verklaart, weet ik niet. Maar dat oog voor detail is een eigenschap die me ook als eindredacteur goed helpt. Feiten checken, de leesbaarheid van teksten optimaliseren, spellingfouten najagen; allemaal zaken die ik goed beheers. Een tekst moet prettig zijn om te lezen: zonder spelfouten en met een fijne opzet.

Lezen is een andere passie van mij, waarbij ik veelal Engelse boeken verslind. Wellicht dat ik daarom weinig moeite heb met het vertalen van teksten vanuit of naar het Engels. En mijn over de grens wonende familieleden hebben me weer geholpen in de Duitse taal, welke ik ook goed genoeg beheers om teksten uit te kunnen vertalen naar het Nederlands of Engels. Boeken vertellen verhalen en dat is iets dat je ook doet met het schrijven van teksten. Hoe zet je de juiste toon? Hoe raak jij je publiek? Hoe spreek je mensen aan en trek je ze naar je toe? Allemaal zaken waar je aan moet denken bij het schrijven van teksten en dingen waarbij ik je kan helpen.